18 Ağu 2009

Bordo elbise


Bordo tulumun (penye) kumaşını bol bulunca artanla bir de elbise yaptım. Böyle kolları olan bir bluz görmüştüm bir dergide. Ben elbise seviyorum ya neden olmasın bir deneyeyim derken oldu bile. Kesimi sağ ve soldaki fotoğraflara baksarsanız anlayabilirsiniz. Zor değil ama şık görünüyor. Penye olduğu için de çok rahat. Kolları ise omuzda minik bir askı, omzun bitiminde bir minik dikiş ve kolun sonunda minik bir dikişle bitirdim (ortadaki minik resimde).

24 yorum :

orece dedi ki...

ellerine sağlık hayranlıkla izliyorum valla. gerçekten harikasın.süper olmuş.

Elif UYSAL dedi ki...

Bayıldım ben buna da her zaman ki gibi:) Yapılışını ekleyebilir misin? Senin kalıplardan 3 tane elbise diktim ben şu beceriksiz halimle:)))) Ellerine sağlık,
SEVGİLER

Sevtap dedi ki...

çok güzel canım güle güle giy! renk bana hiç yakışmaz :( ondan sevmem ama sana çok yakışmış.Bide aynından liliyede yap onada çok yakışır.taytların üstüne tunikte dikebilirsin penyeden çok şık olur.

ANTİGONE dedi ki...

Ayyyyy, bayıldımmmm!!!!!!!!!

Suzy dedi ki...

Ör-ece: teşekkür ederim, çok sağ ol.

pride; E hani ama fotoğrafları paylaşmayacak mısın diktiklerinin ya da bana gönder söz yayınlarım. Çok mutlu olurum:) Hatta şimdiden oldum bile.

karabıdıkım: Liliye kumaş kalmadı vallaha, zaten kokoş kızçeye pembişleri çok yakıştırıyorum ben. Tunik ise pek sık tercihim olmuyordu ama bu aralar Lili sayesinde zayıfladım belki yeniden giymeye başlayabilirim belki. Genel olarak bir zamanlar çok spor yaptığım için bacaklarım fazla kaslı ve kalın gibi geliyor bana bu yüzden tercih etmiyorum taytı. Makul boyda bir etekle kapatmaya çalışıyorum hatta. Hatta bana lisede futbolcu olurmuşsun sen bu kaslarla deyip bütün sınıf gülerdik:)

Antigone: canımmm, teşekkür ederim.

Suzy dedi ki...

Pride; unutmadan, yapımını bundan bir tane daha yaparsam yayınlarım elbette. Bu haliyle de yayınlamak mümkün tabi ama bakalım halledebilirsem yaparım.

LiliMini dedi ki...

çok hoş olmuş ellerine sağlık canım

Sevtap dedi ki...

vallaha burdan hiçte öyle durmuyor. tayt çok rahat bişey ben bu sene taktımda tayta :P. bence sana çok yakışır vücudun müsait bebeğin olmasına rağmen formdasın maşallah :D

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

Süpürgelim harıka görünüyor, renk konusunda muallakta kalsam da kolların boyu kesimi tam benlik :)
Dün bir delilik yaptım ve sana kumaş aldım :)) Ve bilesin KADIKÖY SALI PAZAR SENİN İÇİN TAM BİR CENNET, bunu bil de geliş-gidiş programını ona göre yap :)))

Suzy dedi ki...

lilacsmell:teşekkür ederim.

karabıdıkım. Tabi zamanla kaslar erir belki de ben gözümde abartıyorum kalınlıklarını ama yine de bu aralar Liloşkam sayesinde zayıfladım belki giyerim dediğin gibi.

Volkan_Kaldera; Liliyle pazar mıııı... münkünü yok. Çok zor. Benim kızım sıkıntılılarından. Neyse bir de kalkıp kumaş almışsın be canım. Neden yapıyosun böyle şeyler. Ben daha Tekirdağ'dakileri heba edip bitiremedimdi:) Dur bakalım, İstanbuldaki kumaşlar bana 1 numara bol gelmesin:) Neyseee böyle delilikler yapma bi daha. Korkarım şimdi ben onları harcarım boşuna beceremem diye. Ay şimdi sevinsem mi üzülsem mi ben yaw. Neyse bu modeli beğendiysen kolay o iş. Kafadan attım resmen kesimi, o da gitti tuttu:)

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

Yok yahu kumaş dediğime bakma sen parça işi 3 TL :))
Ama bence süper ofis işi gömlek çıkar hem de o boyundan bağlamalı modelden :) dur fotoğrafını göndereyim sana.

Elif UYSAL dedi ki...

Canımcım teşekkür ederim işten güçten fırsat bulursam mutlaka fotoları çekip göndericem:) 1-2 güne hallederim sanırım çünkü şu an iş için Kayserideyim:( Evimi özlemekle meşgulüm.Bu elbisenin de yapılış şemasını 4 gözle pörtlemiş bekliyorum.Koccamannnn sevgilerrrr

Suzy dedi ki...

Volkan,Kaldera; kumaşı gördüm canım. Güzel seçmişsin. Boyundan bağlamalı derken? Kavrayamadım ama gelince gösterirsin artık gelebilirsem tabi.
Bu kadar isteyip de gelemezsem yuh bana.

Pride; aslında kolay yaaa, koy bi elbisenin eteğini olduğu gibi iki kattan kes üst kısma da kelebek gibi devam et. Neyse anlatamıyorum ben Liloştan ilk fırsat bulduğumda hazırlarım şablonu. fotoğrafları bekliycem 4 gözle ben de...

thebard dedi ki...

senin sayende dikiş makinası alıp dikişe başladım.yavaş yavaş öğreniyorum. D elbiseden diktim.çok da güzel oldu sayende.sırada bu var sanırım.bir de senden birşey rica ediyorum. http://www.asos.com/Asos/Asos-Jersey-Waistcoat/Prod/pgeproduct.aspx?iid=594447&SearchQuery=waistcoat&sh=0&pge=0&pgesize=20&sort=-1&clr=White
bu tarz bir yelek dikmek istiyorum.kalıbı konusunda yardımcı olur musun. sevgiler..

Suzy dedi ki...

thebard: oooh iyi olmuş:) Güle güle giy, yalnız bu elbiseyi ya yaınla ya da bana fotoları gönder ben yayınlayayım canım. Yetenekler gizli kalmasın.
Yelek deyince beni çok korkuttun ama linkteki fotoğraf yüzümü güldürdü doğrusu. Çok kolay. Öncelikle üzerine tam olsun istiyorsan sana ölçü vermiyeyim kendin çıkart. Nasıl mı. Bak şimdi kesmen gereken bir yamuk var. (bence böyle olucak yani:)
Yamuğun ölçüleri için
1: Ensenin arka tam ortasından göbek deliğine kadar olan yeri serbestçe ölç ve ikiyle çarp. (buraya kadar yamuğun kısa kenarı) Bir de sırtının beline kadar olan kısmı arka fotoğraflı kısım var ya orası açık olucak dimi, orası için de şöyle bir boyundan sırttan geçmeli sar aynı fotoğrafta nasıl görüyorsan metreni bak kaç santim biraz önceki ile topla.) Burası da en uzun kenar.
2. Göbek deliğinden dizinin bir karış üstüne kadar da ölç. (buraları iki karşılıklı eşit kenar olucak.)
Bu kadar ölçü işi.
Dikmek için: İlk iki ile çarptığın alta gelicek. Sırttan aldığın ölçüyü ortada bırak (sırtta) ve iki ucu 2-3 cm olarak dik.
Anlatamamış olabilirm ama basit gerçekten. Sadece 2 cm yer dikilecek o kadar. Daha basit bu tarz bişey istiyorsan benim dikdörtgen pratik hırkam var, ona kol takmadan kes kol oyuklarını giy çık. Dikmeden:) Bak buradan bakabilirsin ama sırtı açık olsun diyorsan yukarıda anlattığımı yap. Yok anlamadım diyorsan ben çizerek blogta anlatırım.
http://lilibebek.blogspot.com/2009/04/pratik-salas-hrka-nasl-yaplr.html

thebard dedi ki...

çok şey mi istiyorum bilmiyorum ama çizerek anlatabilir misin :)

Suzy dedi ki...

thebard: şablon hazırlamaya çalışırım. aslında böyle bir şeyi dikerim de ama kim giyer. Satamam ki sanırım, neyse önce uygun kumaş bulmalı. Aslına bu hafta pazar dolydu uygun kumaşla. Daha önce haberim olsaydı alırdım onlardan ama ben neme lazım deyip geçtim. Neyse çok kolay da bir ara yaparım. Kızımdan fırsat kalınca.

Nebahat ÇIRAK dedi ki...

merhaba satılık mı elbise?

Suzy dedi ki...

xvildan: bu yaz satılıktı ancak satılmayınca yazlıklarla birlikte dolaba kaldırdım. Arzu edersen pasaja yeniden satışa koyabilirim, mailim yukarıda oradan da dönebilirsin.

Nebahat ÇIRAK dedi ki...

ne kadar peki? hoşuma gitti gerçekten çok güzel duruyor.

Adsız dedi ki...

merhabalar benim bi sorum olcakdi! Benim bi komuasim var 195 cm ye 160 cm ipek kumasindan...kendime bi elbise dikmek istiyorum ama bi türlü nasil bi model olcana karar veremiyorum uzun bisey olmasini istiyorum dügünlük bisey kumasimin rengi siyah üstünde grie vie altin sarisi noktalar var..bana yardimci olurmusun hemen hemen bütün dikdigin elbiselere bakdim ve cok begendim bu arada eline saglik :) simdiden tsk ederim...

Suzy dedi ki...

adsız: kumaşınızın türü ve beden tipinize göre uygun olan elbiseyi burdanın özellikle abiye için çıkardığı sayılardan bulabilirsiniz. Ben bunları tam olarak bilmeden ne kadar yardımcı olabilirim bilmiyorum. Hatta özellikle elbise satan sitelerde gezinip de fikir toplayabilirsiniz. Onlarla hem görsel olarak size nasıl bir elbise uygun olur görebilirsiniz. Yardımcı olamadım ama umarım fikir vermişimdir. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

ablacim...(abla diyorum eminim benden yasca büyüksün) sana bi model göstersem bana nasil dike bilcem konusunda yardim ede bilirmisin kafamda buldum bi modeli bi türlü bulamadim o yüzden kendim cizdim...Sana cizimi nasil göstere bilirim?? daha dogrusu göstere bilirmiyim??

Suzy dedi ki...

Adsız: Yardımcı olmaya çalışırım ancak internet ortamında bu pek fazla kolay olmuyor baştan söyleyeyim. Yoksa her diktiğim modeli anlatırdım emin olabilirsin. Yine de mailim, bloğumun sağ tarafında kocaman yazıyor lilitosuzy@gmail.com, oradan gönderebilirsin çizimini. Belki yardımcı olabilirim ama yine söyliyorum söz veremiyorum:(